Begraven i sand på Santa Marias strand

Charter till Kap Verde

När det är som kallast hemma i Sverige och julmyset är över är det lätt att längta bort. Vi har tidigare varit på charterresa till Teneriffa och Fuerteventura, och även om det varit bra resor så har vädret och havet inte varit lika varmt som man skulle kunna önska. Så den här gången reste vi tre timmar längre söderut till solgaranti och 27 gradigt vatten.

Kap Verde är en gammal portugisisk koloni som ligger 500 km utanför Senegals kust. Landet är en ögrupp där det bor ca en halvmiljon människor. Vi åkte till ön Sal som är en av öarna dit svenska charterbolag åker.

Det blev en mycket lugnare semester än andra charterresor vi varit på. Sal är en ganska liten ö bestående av mestadels sand och lite växtlighet. Vi bodde ett par kilometer utanför den största turistorten Santa Maria som i sig känns som en liten by. Utbudet av restauranger och affärer är klart begränsat, men stranden är magnifik.

Vi bodde i en trerumslägenhet, vilket gjorde att de två äldsta barnen kunde ha eget rum. Alla bekvämligheter fanns i lägenheten, två badrum, kyl/frys och tvättmaskin. Frukostbuffé ingick i priset. Lägenhetskomplexet var lång ifrån fullbokat och barnen hade barnpoolen för sig själva, vilket gjorde att vi vuxna kunde ligga vid sidan av poolen och läsa medan barnen lekte i vattnet.

Barnen var supernöjda med semestern. Chokladpannkakor till frukost och bad och lek hela dagarna. Vi vuxna var lika nöjda med lugnet och att barnen var så nöjda. Vi hittade en sista minuten och betalade ungefär 20 000 kr för en vecka inklusive lägenheten, transfer och frukostbuffé.

Kap Verde är ett perfekt alternativ till Kanarieöarna om man vill ha det lite lugnare. Däremot så känns en vecka ganska lagom. Stannar man längre kan det nog bli tråkigt om man bara är på Sal då det inte finns jättemycket att göra på ön.

Mamma och bebis på stranden
Äter glass på Kap Verde
Hamnen i Santa Maria
Land: