Children at the rim of Grand Canyon

Bila i Västra USA med familjen

Vi inledde vår USA-resa i San Francisco. Det är en fantastisk stad att besöka med barn då det finns så mycket att göra. Klimatet är perfekt för en storstadssemester då det sällan blir kyligt och nästan aldrig för varmt då själva staden ligger ute på en halvö. Barnen gillade särskilt vår dagsutflykt till Muir Woods. Det är ett populärt utflyktsmål norr om stan där man kan gå runt bland mäktiga Redwood-träd. Efteråt besökte vi också den närliggande stranden Stinson beach. En dag promenerade vi runt i klassiska Fishermans Wharf där barnen speciellt gillade glassarna de fick plocka ihop på Cold Stone Creamery. Vi stannade fem dagar i San Francisco och avslutade med att promenera runt i parken nedanför Golden gate-bron där vi tog fina bilder och kollade på sjölejon.

Efter att ha lämnat San Francisco åkte vi Söderut och bodde ett par nätter i Salinas. Därifrån gjorde vi en utflykt till Monterey Bay Aquarium som ligger jättevackert vid havet i den lilla staden Monterey. Barnen tyckte att det var kul att få klappa på rockor och känna på stora sjöstjärnor. Väl värt ett besök, men ganska så dyrt var det. Vi stannade också i den än mer pittoreska småstaden Carmel där vi köpte glass och barnen sprang av sig på den stora stranden.

Las Vegas, Nevada, en stad som de flesta har en bild av oavsett om man varit där eller inte. Faktum är att staden funkar bra att besöka med barn bara man lyckas undvika den värsta trängseln och de hetaste månaderna i ökenstaden. Körsträckan dit från kusten är inte den roligaste med många timmar genom karga landskap, men vi planerade in lunchpaus i Bakersfield som ligger ungefär halvvägs och väl framme i Vegas bodde vi på ett stort hotellkomplex med ett poolområde som var perfekt för oss alla. En spännande stad för barn med så många intryck med gatuartister, Bellagios gigantiska fontän och de häftiga husen. I galleriorna kan man komma undan värme och urvalet av restauranger är stort.

Vår resa fortsatte från Casinostaden till Flagstaff, Arizona för en av resans höjdpunkter, att besöka Grand Canyon National Park. Enormt, mäktigt och vackert är det onekligen. Men Pappan i familjen kunde inte helt slappna av i kombinationen mellan små barn och branta stup. Grand Canyon levde verkligen upp till förväntningarna, enormt häftig natur och fantastiska vyer.

Vi avslutade vår resa i Los Angeles. Barnen tyckte att det var kul att gå längst Hollywood Boulevard och titta på stjärnorna på trotoaren. Vi bodde i Hollywood på Magic Castle Hotel, ett ombyggd lägenhetskomplex med en pool i mitten. Personalen var väldigt trevlig och varje kväll ringde de på dörren och bjöd på snacks.

Under den här resan fick barnen för första gången upp intresset för Nerf-pistoler och det blev både nerfkrig i Golden Gate Park samt prickskytte på hotellet i Los Angeles.

3 tips för att hålla barnen glada under en road trip i USA

  • Se till att så många boenden som möjligt har pool. Våra barn älskar att bada och efter en lång dag på vägarna blev kvällsdoppet höjdpunkten.
  • Planera ordentligt så att körsträckor inte blir för långa och så att det finns barnvänliga lunchställen.
  • Ständer och parker är gratis och älskas av barn vare sig det är längst en kustväg eller stadspromenad.

 

Muir Woods Redwood trees
Santa Monica Pier
Monterey Bay Aquarium
Venice Beach mom
Land: