Children at the rim of Grand Canyon

Bila i Västra USA med familjen

Att bila i USA ses nog som en drömresa för många, men landet är stort och långa sträckor kan bli påfrestande för småbarnsfamiljen. För att det ska bli en hit för hela familjen krävs det lite mer planering än en spontan road trip.

Bosporen

Barnweekend till Istanbul

Vi åkte far och son (sju år) till Istanbul tidigt i maj, vilket kändes som en perfekt tid att åka. Inte för varmt för att vara i en storstad, men ändå stor skillnad mot den sena våren som varade i Sverige. Flygresan tog tre timmar och 20 minuter och vi flög med Turkish airlines.

Snorkla på Mauritius

Mauritius med barn

När vi började leta resor till Mauritius visste vi inte mycket om landet, knappt ens var det låg. Jag hade en bild av turkost hav och vaniljvita stränder, men landet visade ha sig så mycket mer.

Familj framför Niagarafallen i USA

Road trip till Niagarafallen

Alla har vi vår Bucket list, nedskriven eller i huvudet. För oss har Niagarafallen länge funnits med på vår. När vi spenderade en månad i New York hade vi pratat lite fram och tillbaka om vi skulle försöka ta oss dit eller inte. En relativt lång bilresa med barnen och att hyra bil i New York är ganska dyrt.

Begraven i sand på Santa Marias strand

Charter till Kap Verde

När det är som kallast hemma i Sverige och julmyset är över är det lätt att längta bort. Vi har tidigare varit på charterresa till Teneriffa och Fuerteventura, och även om det varit bra resor så har vädret och havet inte varit lika varmt som man skulle kunna önska. Så den här gången reste vi tre timmar längre söderut till solgaranti och 27 gradigt vatten.

Väntar på Arlanda

10 tips för flygresan med barn

Att flyga med barn kan bli riktigt jobbigt om de små inte är nöjda. Som tur är går det oftast mycket bättre än man man trott innan. Och man kan öka chansen att det går bra om man bara planerar lite innan resan. Här har ni min topp 10 lista för hur man klarar flygresan med barn.

Bild vid Minggravarna utanför Peking

Resa i Kina med barn

En blond 15 månaders pojke tycks inte tillhöra vardagen i Kina. Vart vi än hamnade blev vi utstirrade. Folk var inte blyga alls utan kom fram, satte sig bredvid och tog kort på honom. Ibland känndes det som om vi gick runt med en kändis. Folk ville gå bredvid honom på gatan, kom springande med sina egna barn och vill att de ska hälsa. Mobilkameror rakt i ansiktet och ingen vände sig mot oss föräldrar för att fråga om det var okej.

Leker på stranden

Charter till Fuerteventura

När hösten kommer och mörkret kryper sig på vill man lämna Sverige och få lite sol. Oftast gillar vi att flyga reguljärt men när det gäller att lapa sol i en vecka och lata sig vid havet är det enklast att ta en billig charter. Det gäller att hålla ögonen öppna efter erbjudanden och spendera några timmar med att skumma igenom charterarrangörernas sidor. Det brukar ofta vara värt den extra tiden!

Bild på Familjen vid Stonehenge

Bila i Storbritannien

Eftersom vår familj gillar att resa har vi under olika perioder funderat över att ta steget och också flytta utomlands, åtminstone för ett tag. Vårt favoritresemål USA har länge legat högt på listan över länder att flytta till. Dessvärre är det väldigt krångligt att flytta dit varpå vi har letat alternativ. Efter en del funderingar och googlande blev vi för några år sedan sugna på att flytta till Storbritannien.

Roddbåt i Central Park

Singel med barn i New York

Att vara två vuxna och ta sig fram funkar alltid oavsett i vilken stad man befinner sig. Man kan hjälpas åt att bära vagnen, hålla barn i handen, trassla sig igenom omöjliga tunnelbanespärrar etc. Men är du själv funkar liksom inte allt det där. Vi spenderade en månad i New York, jag och barnen på semester medan min sambo och hans kollega skulle jobba vissa delar av vistelsen.