Snorkla på Mauritius

Mauritius med barn

När vi började leta resor till Mauritius visste vi inte mycket om landet, knappt ens var det låg. Jag hade en bild av turkost hav och vaniljvita stränder, men landet visade sig erbjuda så mycket mer.

Yngsta grabben hade tröttnat efter bara ett par timmar på första flyget och det blev en jobbig resa ner med fyra timmars mellanlandning i Dubai. Flyg till Mauritius är inte heller billigt, men utbudet av prisvärt boende är stort om man letar själv istället för att boka genom charterbolagen.

Vi hade hittat en lägenhet som vi hyrde via Airbnb och på flygplatsen möttes vi av ett par i medelåldern som tog emot oss med öppna armar, en svensk flagga och lokal öl. De körde oss till Flic en flac på öns västkust där vi skulle bo. Vi fick all tänkbar information av dem och de körde oss till och med runt och visade vart mataffär, postkontor och de bästa platserna att bada på fanns. Lägenheten hade tre sovrum och två badrum och i komplexet den låg i hade vi tillgång till tre pooler.

Till Mauritius kan man åka året runt, men man får vara förberedd på att orkaner kan dra in över ön när det är säsong. När vi var där utfärdades en varning och utegångsförbud en av dagarna, men det blev inte värre än hård blåst och regn. Vi var där i början på februari, vilket också är den tid på året då jag helst åker till solen, då jag tröttnat på vintern sedan länge.

Vi bokade en hyrbil från Sverige via Maki Car rental. Mauritius passar jättebra att köra på bara man tar det lugnt. Vägarna är helt okej och det är inte särskilt mycket trafiken utom precis runt huvudstaden Port Louis. Bilen gjorde att vi hann åka runt och se väldigt mycket. Ön är så liten att man kan ta sig vart som helst på den som dagsutflykt. Vi åkte till en krokodilfarm, upptäckte vackra sandstränder och besökte Il aux Cerf, en liten paradisö utanför östkusten, vilket var en riktig hödpunkt. Det man ska tänka på när man hyr bil är att det är vänstertrafik på Mauritius samt att man behöver ha internationellt körkort som man fixar hemma i Sverige.

Flic en flac är en väldigt lugn strandort och gammal fiskeby. Det finns ett hyfsat utbud av restauranger och ett lugnt nattliv. Den bästa restaurangen vi åt på var Chez Annas som ligger en bit utanför Flic en flac. Jag tror att det också var den dyraste, men överlag kändes det väldigt billigt att äta ute på Mauritius. I byn finns en liten mataffär, men har man bil kan man åka och handla uppe vid den stora vägen som går över ön, mellan flygplatsen och huvudstaden. Där finns ett större shoppingkomplex med stormarknad och en food court.

Mauritius västkust är omgärdat av ett korallrev och med en vattentemperatur som låg runt 27 grader var stränderna väldigt barnvänliga. Vi stannade femton nätter och det blev mycket badande, lekande och läsning, men vi hann inte tröttna alls. Mauritius är en plats jag vet att vi kommer att åka tillbaka till flera gånger.

Strand i Flic en flac
Barn på Mauritius
Barn på sköldpadda
Mamma på Il aux Cerf
Glassbil
Taggar: 
Land: