Familj framför Niagarafallen i USA

Road trip till Niagarafallen

Alla har vi vår Bucket list, nedskriven eller i huvudet. För oss har Niagarafallen länge funnits med på vår. När vi spenderade en månad i New York hade vi pratat lite fram och tillbaka om vi skulle försöka ta oss dit eller inte. En relativt lång bilresa med barnen och att hyra bil i New York är ganska dyrt. Till slut bestämde vi oss ändå och fick då ta det lite lugnare med shoppandet och att äta ute. Vi bodde i Williamsburg, Brooklyn och hittade ett biluthyrningskontor på promenadavstånd där vi bokade både bil och bilbarnstolar. Lyxen och säkerheten att ha barn bakåtvända fanns däremot inte. Vi valde även att ta försäkring och GPS. Jag tycker alltid att det är bra att ha försäkring och hör till de som ofta är dubbelförsäkrade. Jag orkar aldrig riktigt kolla upp vad olika försäkringar täcker och vilka man faktiskt kan klara sig utan. Gör man det kan man säkert spara några slantar.

Köra bilen lämnade jag till Viktor. Han är en grym bilförare och har jobbat som leverantör i flera år. Trots detta vet jag inte om han någonsin kommer att sätta sig bakom ratten i New Yorks innerstad igen. Att hitta ut var en djungel minst sagt. GPS:en ville att vi skulle byta fil varannan sekund, köra kors och tvärs och gärna åt fel håll. Lägg sedan till tät trafik där folk verkade köra efter sina egna trafikregler, en skrikandes sjumånaders bebis och en uttråkad treåring. Det var minst sagt lite svettigt och till sist struntade Viktor i GPS:en och körde på känsla, vilket gjorde att vi lyckades hamna rätt. Vi körde i stort sett hela dagen, och vår bebis ville inte sitta i bilbarnstolen alls. Så jag försökte så gott jag kunde amma honom medan han satt i stolen, spela teater, apa mig, ta fram olika leksaker och annat för att hålla honom lugn. Det var minst sagt skönt att komma fram.

Vi hade på förhand bokat ett motell på den amerikanska sidan av fallen dit vi kom på kvällen och motellet var helt okej. Vi fick två king size-sängar till oss fyra. Mittemot låg en Daisys-restaurang där vi åt middag innan vi slocknade, alla var helt slut efter bilresan.

Frukosten på motellet var hemsk, några stenhårda frallor och lite marmelad. Vi tog bilen rätt tidigt och började med att titta på vattenfallet från den amerikanska sidan. Vi var imponerade, men insåg att vi måste över till den kanadensiska sidan för att få storhetskänslan. Så det var bara att hoppa in i bilen och hoppas på att bli insläppta i Kanada. Vi behövde inget visum eller liknande när vi åkte igenom tullen utan berättade att vi endast skulle över för att kolla vattenfallet. Helt okej med dem och säkert inget ovanligt. Väl över parkerade vi bilen och tog oss sedan runt till fots.

Något vi gärna velat göra var att åka båt i/under vattenfallet. För att göra det var man däremot tvungen att stå i en flera timmars lång kö. Trots att man fick regnrockar på sig och såg alla väldigt blöta ut efter sin färd. Det var bara att inse att det inte var något att göra med barn.

Det gick bra att ta sig runt med barnvagn och det fanns en del souveniraffärer. Julian köpte en lastbil med Niagarafallen på vilket han var väldigt nöjd med.

När det gäller parkering är mitt tips att åka runt och leta lite. Det finns skyltar om parkering som ligger i närheten av vattenfallen men som är svindyra. När vi åkte igenom tullen valde vi att ta vänster istället för höger. Där hittade vi en billig vanlig parkering istället för de i anknytning till vattenfallen som kostade skjortan.

I anslutning till fallen har de byggt upp som en liten tivolistad. Där strosade vi runt lite och åt lunch för att sedan hoppa in i bilen för att börja den långa bilfärden tillbaka till New York. Vi åkte på eftermiddagen och barnen sov stora delar av vägen hem. När vi väl kom till New York city åkte vi vilse och hamnade i slumområden mitt i natten. Vi var lite halvt vettskrämda men lyckades ändå till slut att ta oss till lägenheten.

Jag rekommenderar absolut att ta en tur till Niagarafallen om man ändå är i New York och har tid över. Däremot skulle mitt tips vara att ta tåg/buss en bit utanför stan och hyra bil där. Dels är det mycket billigare och ni slipper mardrömskörning mitt i stan. Vi stannade en natt och det kanske var i kortaste lagret, om ni har möjlighet spendera lite längre tid.

Niagarfallen var väl värda resan dit!

Hyrbilen som tog oss till Niagarafallen
Pappa och stora grabben vid Niagarafallen
Road trip med barn
Mamma och barn på resa till Niagara
Taggar: 
Land: