Bostadshus i New York

Billigt boende i New York

Vi har varit i New York flertalet gånger, varav 2 gånger med barn. Att hitta boende i en stad som New York som ska vara både barnvänligt och billigt är inte enkelt. Hotell går för oss bort då jag personligen tycker att det är för dyrt, jag lägger hellre pengarna på annat. Vi har bott på två olika och relativt billiga former när vi varit i New York.

##Hostel
Vi bodde på ett hostel vid namn Candy Hostel som ligger på Upper West Side. Vi bokade genom större sajter och fick bra erbjudanden. Tror vi betalade runt 500 kr/natten för ett dubbelrum med toalett i korridoren. Jag är överlag mycket positiv till att bo på hostel med barn, människor är ofta väldigt barnvänliga och öppensinnade. Vi blev varmt bemötta på Candy av både gäster och personal. Rummen var helt okej. Ingen utsikt, ett litet fönster, en dubbelsäng och teve. Dvs allt du behöver. När vi bodde på Candy med barn vår son var han endast 8 månader, men kunde omöjligt sova i vår säng. Vi löste det på så sätt att vi bäddade på golvet åt honom och bullade upp runtom med väskor och kläder. Sedan bad vi snällt efter en extra filt, inga problem! Han sov gott alla tio nätterna.

En annan fördel med hostelet var att de hade ett gemensamt teverum. Där hängde vi en hel del och folk skojade och busade med vår son. Han kunde även knata runt i lobbyn utan att aldrig vara i vägen. I lobbyn fanns internet, och det fanns även ett spelrum med biljard, flipper och andra roligheter. Tyvärr tror jag inte just Candy Hostel finns kvar, eller så har de bytt namn, men det finns många andra hostel. Kolla de större sajterna, googla runt och sök efter tips. Ger man det bara lite tid kan man hitta mycket prisvärda boenden även i New York. Skräms inte av alla recensioner om alla ställen dock. Oftast får hostel inte bästa betygen, men alla människor är vi olika och har olika krav.

##Hyra lägenhet
Våren 2010 var vi i New York i en månad och hyrde tillsammans med några vänner en lägenhet. Vi var som mest 5 vuxna och tre barn i denna lilla trea men det fungerade fint. Eftersom vi stannade en månad investerade vi i att köpa en resesäng till vår yngsta kille som då vår 7 månader. Att handla barnartiklar är mycket billigare i USA än hemma och barnsängen fick vi för ynka 300 kr. Vi köpte även andra barnartiklar billigt. Vår treåring fick sova i garderoben som var rätt stor. Han såg det som att han hade ett eget rum och var mer än nöjd.

Bra att tänka på är att i USA räknas inte rummen på samma sätt som hemma. I lägenheten vi bodde i och även i lägenheter som kompisar bor så har man haft öppet mellan rummen. Det innebär att väggen inte går enda upp till taket utan den slutade kanske 1 meter innan. Vilket gör att vi alla kunde höra varann hela tiden. Påfrestande. Men för oss fungerade det fint då det enbart handlade om en kortare tid.

Positivt med att bo i lägenhet var att fanns tvättstuga på varje våningsplan. Det kostade en liten slant (kommer inte ihåg hur mycket) och fungerade perfekt. Kan behövas tvättas en del när man stannar en längre tid.

Det finns många olika sidor som hyr ut och förmedlar lägenheter i New York, kolla exempelvis Home away. Det kan vara lite pussel att hitta rätt och till ett vettigt pris, men skam den som ger sig. För oss föll kortet på Toshi hotel & apartments och vi var mycket nöjda. Vi valde att bo i Williamsburg, Brooklyn precis vid Williamsburg Bridge. Helt fantasktiskt läge och helt fantastik stadsdel. Skulle jag åka till NYC igen (vilket garanterat sker inom en kort framtid) skulle jag definitivt bo där. Jag och barnen promenerade ofta in till Manhattan hela vägen och tog tåget hem.

Williamsburg Bridge
Manhattan och Brooklyn boende
Sovandes på Candy Hostel
Land: